Puheenjohtajan terveiset

29.1.2016

Tulihan se talvi lumipeitteineen ja pakkasineen tänäkin vuonna. Tätä kirjoittaessani pitkä kaamosaika sateineen on vaihtunut lumen ja kevään valoisuuteen piristämään mielialaamme.  Insinööriliitto on valinnut syyskokouksessaan puheenjohtajakseen Pertti Porokarin toiselle 4-vuotiskaudelle äänin Porokari 44 ja Mikko Wikstedt 27. Samalla valittiin uusi liittohallitus ja varapuheenjohtajat. Yhdeksi varapuheenjohtajaksi IKS-piirimme alueelta valittiin Varkauden Insinöörien puheenjohtaja Kari Laitinen. Onnittelumme molemmille.

 

Jäsentemme, yhdistyksemme ja Insinööriliiton kannalta on alkanut vuosi merkittävä, sillä jos uusi palkansaajien keskusjärjestö syntyy, on tehtävä päätös menemmekö siihen vai pysymmekö keskusjärjestö Akavassa. Tärkeintä ratkaisussa yksittäisen jäsenen kannalta on mahdollisimman kattavan edunvalvonnan turvaaminen ja siihen mahdollisesti saatavat lisäarvot.

Kunhan saadaan tarkempaa tietoa keskusjärjestöneuvottelujen tuloksista, Insinööriliitto aikonee kysyä jäsenyhdistyksiltään kannanottoa liittymisestä uuteen tai pysymisestä Akavan järjestönä. Lappeenrannan Insinöörit järjestää mahdollisimman kattavan jäsenkyselyn asiasta. Tästä johtuen ja myös tiedonvälityksemme nopeuttamiseksi tämän jäsentiedotteen kirjeessä saaneet ilmoittakaa tiedotusvastaava Saku Ripatille sähköpostiosoitteenne.

 

Oman yhdistyksemme jäsenmäärä oli vuodenvaihteessa 658 jäsentä. Tervetuloa uudet jäsenet joukkoomme ja osallistumaan tilaisuuksiimme joita esitellään tässä tiedotteessamme. Ensimmäisenä on tutustumisvierailu Lappeenrannan uuden teatterin tiloihin ja kulisseihin. Onnittelut vuonna 2015 ”pyöreitä vuosia ”täyttäneille jäsenille, perinteinen juhlanne on keväällä johon teitä erikseen kutsumme. Insinööriopiskelijoiden kanssa toimitaan hyvässä yhteistyössä tukien heidän jäsenistöään avustuksin esimerkiksi ulkomailla suoritettavissa opintojaksoissa, jakamalla stipendejä ja järjestämällä yhteisiä tapahtumia sekä osallistumalla heidän järjestämiin tilaisuuksiin myös taloudellisesti avustaen. Autetaan kukin mahdollisuuksiemme mukaan opiskelijoita palkaten heitä kesätöihin saamaan tärkeää kokemusta työelämästä ja suorittamaan tarvittavaa työharjoittelua.

 

Toivotan hyvää alkavaa kevättä Teille kaikille!

Reijo Mustonen